Начало Автомобили Audi Q3 дебютира в Китай

Audi Q3 дебютира в Китай

81
0
Audi Q3,SUV,Шанхай

Компанията Audi разпространи официални подробности за компактния си кросоувър Q3, чието световна премиера ще се състои следващата седмица на автосалона в Шанхай. Моделът е базиран на платформата PQ35, използвана и за VW Tiguan, производството ще става в завода на SEAT в Марторел, Испания, а продажбите му стартират през месец юни тази година.
Независимо от общата платформа, Audi Q3 е покъс от своя събрат (4,39 м), по-широк (1,83 м) и по-нисък (1,60 м), което го прави наистина пълноценен компактен всъдеход. Автомобилът е не само по-къс с 24 см. от по-големия Q5, но дължината му е по-малка с 5 см. от прекия му конкурент BMW X1. Независимо от всичко обаче, Audi Q3 разполага с по-голямо багажно пространство – 460/1365 литра.
Кросоувърът на Audi е оформен в типичния за последните модели на марката динамичен дизайн на каросерията с наклонена задна врата и агресивна предница. Интериорът също следва характерния фирмен стил на компанията, а производителя обещава и богато стандартно оборудване.
За задвижване на Audi Q3 ще бъдат използвани четири двигателя, три от които още при старта на продажбите. Всички агрегати (два TDI и два TFSI) са с обем от два литра и комбинират директно впръскване на горивото с турбопълнене.
Базовият вариант ще е оборудван с по-маломощния турбодизел със 140 к.с. и ще се предлага изключително със задвижване на предните колела. Той ще се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия, а разходът му на гориво ще е в границите на 5,2 л/100 км. Той ще се появи в гамата на по-късен етап, докато още от началото ще е наличен вторият TDI с мощност 177 к.с,. комбиниран със 7-степенна трансмисия S-Tronic с два съединителя.
Бензиновите версии TFSI имат мощност съответно 170 и 211 к.с. И тук вариантите на скоростните кутии са същите – механичната е предвидена само за по-маломощната версия. По-силната модификация се ускорява до 100 км/ч за 6,9 сек и достига максимална скорост от 230 км/ч.
Според първоначалната информация стандартното оборудван ще сравнително богато, отговарящо на статута за премиум-сегмента, както и широк набор от опции – панорамен покрив, акустика от Bose с 14 говорителя, спътникова навигация, 7-инчов дисплей, ново поколение адаптивни светлини и т.н.
Стартовите цени на Audi Q3 за Германия започват от 29 900 евро.