Начало Автомобили Audi Q4 e-tron concept с поглед към бъдещето

Audi Q4 e-tron concept с поглед към бъдещето

220
0
Audi Q4 e-tron concept
Audi Q4 e-tron concept

Компактният E-SUV със задвижване на четирите колела, показан на Автомобилния салон в Женева, разполагащ с многообразни технологии за ефективност и пробег от 450 километра е поглед към серийната версия, която ще се произвежда от края на 2020 година като пети електрически модел на марката Audi.

Измина приблизително една година откакто първото серийно Audi с електрическо задвижване направи своя дебют на същото това място. Тогава Audi e-tron* все още бе скрит с камуфлажно покритие.

Сега, на Автомобилното изложение в Женева, марката с четирите кръга дава възможност за един предварителен поглед към още един автомобил с електрическо задвижване. Audi Q4 e-tron concept е компактен четириместен SUV модел с външна дължина от 4,59 метра, чийто връзка с Audi e-tron е разпознаваема от пръв поглед.

Два електрически мотора осигуряват системна мощност от 225 кВт за Q4 e-tron concept. По типичен за Audi начин, задвижването на концептуалния модел се осъществява с перманентно задвижване на четирите колела quattro.

Благодарение на отличното сцепление, автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 6,3 секунди.

А максималната му скорост е електронно ограничена на 180 км/ч.

Голям акумулатор с капацитет от 82 киловатчаса заема почти целия обем в подподовата конструкция на каросерията между осите. Пробегът от над 450 километра – базиран на измерване по стандарта WLTP – поставя мащаби за класа си. Технологията на Q4 e-tron concept е базирана на модулната система за електрически автомобили (MEB). Тя ще се използва за множество електрически автомобили от Volkswagen Group в бъдеще. От компактния до горния сегмент на средния клас.

Audi Q4 e-tron concept дава един предварителен поглед върху това как ще изглежда петият сериен електрически автомобил, който производителят ще представи до края на 2020 година. Началото на продажбите на Audi e-tron вече бе дадено, а първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите преди края на месец март 2019 година.

По-късно през тази година ще бъде представен Audi e-tron Sportback, а Audi Q2L e-tron. Той е специално създаден за китайския пазар ще започне да напуска поточните линии. Представянето на серийната версия на спортното купе с четири врати Audi e-tron GT, проектиран от Audi Sport GmbH, се планира за втората половина на  2020 година.

Компактният Audi Q4 e-tron ще направи своя дебют по същото време. С тези предложения, Audi ще покрие всички важни пазарни сегменти с изцяло задвижвани от електричество автомобили. От сегмент A до висшия  клас, само две години след представянето на първия електрически автомобил.