Начало Автомобили Audi R8 e-Tron се появи на Льо Ман

Audi R8 e-Tron се появи на Льо Ман

62
0

Зрителите на тазгодишното издание на 24-те часа на Льо Ман имаха възможността да видят прототипа Ауди R8 e-Tron в действие.

Колата направи демонстрационна обиколка непосредствено преди началото на надпреварата, като зад волана бе легендарният автомобилен пилот Франк Биела.

За максимално оптимизиране на центъра на тежестта, батерията на колата седи непосредствено зад седалките, като така се получава съотношение на масите от 42:58. Общо четири електромотора задвижват четирите колела, като общата им мощност е 313 к.с.. Естествено основното при този модел е невероятният му въртящ момент от 4500 Нм, като 70% от него отиват при задните колела, а 30 отиват при предните. Времето, нужно на R8 e-Tron за достигането на 100 км/ч, е 4,8 секунди.

Периодът, за който батериите на електрическия супермодел ще могат да бъдат презаредени чрез нормален домашен електрически контакт, е между 6 и 8 часа, но същевременно те ще могат да се зареждат отчасти и в движение с помощта на системата за регенериране на енергия, с която е оборудвана колата.