Начало Автомобили Audi с нова производствена линия в Индия

Audi с нова производствена линия в Индия

80
0
Audi,Q7

Audi започна производството на луксозния си SUV Q7 в завода в Аурангабад в индийския щат Махаращра. До 1000 автомобила ще излизат ежегодно от съоръжението, като те ще са предназначени за местния пазар. Това е четвъртият модел на компанията от Иголщад, който се прави в Индия след А4, А6 и Q5.

Производството на Q7 е част от дългосрочната ни стратегия за разрастване в Индия, която е един от най-обещаващите пазари в световен мащаб – коментира доктор Франк Древеш от борда на Audi. – В този конкретен завод имат много добра инфраструктура, ефикасни работни процеси, квалифицирани работници и добре развита логистика. Заедно с продължаващото разрастване на местния пазар всичко това са фактори, които ни мотивират да разширяваме съоръжението в Аурангабад.

Audi Q7 се прави в специално построена зала на завода. Там от средата на 2013 г. трябва да започне да се произвежда и Q3. Площта на новата зала 20 000 квадратни метра. Шефът на Audi Индия Михаел Першке обясни, че местното производство ще намали значително изчакването от страна на клиентите, поръчали новите коли.

В Индия има повишено търсене на моделите Q3, Q5 и Q7. Концернът вече е продал повече автомобили за първите 10 месеца на 2012 г., отколкото през цялата 2011-та. До края на настоящата година пък на територията на държавата ще има 25 дилърства на марката.