Начало Автомобили Audi с успешен старт на второто полугодие

Audi с успешен старт на второто полугодие

31
0
Audi

Audi записа успешен старт на второто полугодие на 2013 г. със 131 300 продажби през месец юли. Това е 9,8% растеж в сравнение със същия период на миналата година. Реализацията особено на SUV модели допринесе в много голяма степен за добрите резултати.

Търсенето на автомобилите на марката бе особено силно в Китай, където увеличението е с цели 27%. За първите седем месеца на годината пък Audi продаде общо 911 800 коли, а това е повишение на доставените автомобили с 6,9%.

След силно първо полугодие очакваме да надминем стратегическите си цели от 1,5 милиона продажби за тази година, при това две години по-рано от планираното. Това бе подчертано и от доставките ни през юли, които се увеличиха основно благодарение на силно търсене на новото семейство А3, Q3 и Q5 – коментира членът на борда, отговарящ за продажбите Лука де Мео.

Сериозно увеличение бе записано и в Япония. Там продажбите скочиха с 18,9%. В Южна Корея растежът е още по-голям – 30,4%.

В Северна Америка покачването на реализираните коли за първите седем месеца е 13,7%, като основен принос за това имат Съединените щати. Audi America са с резултат от 87 341 доставени автомобила (увеличение от 13,6%). Само през юли са продадени 13 064 коли.

В Европа резултатите са близки до миналогодишните (само -0,2%) въпреки трудните икономически условия на Стария континент.