Начало Автомобили Audi S1 и S1 Sportback – концентрирано quattro усещане

Audi S1 и S1 Sportback – концентрирано quattro усещане

401
0
Audi S1 Sportback

Изключителният Audi S1 от световния рали шампионат през 1981 г. има достоен наследник – съвсем нов Audi S1. Моделът от 2014 г. се възползва от доказаните, безспорни качества на премиум компактния хечбек A1, има двигател с 231 к.с. и quattro задвижване, което се появява за първи път в сериен автомобил от този сегмент. Audi S1 и петвратият S1 Sportback излизат скоро на пазара.

Audi S1 предлага всички качества на спортен автомобил – страхотно представяне, директно управление и постоянно quattro задвижване. Последната характеристика има огромно количество фенове, които със сигурност ще станат още повече благодарение на новото ни предложение – коментира професор доктор Хакенберг, член на борда на Audi, отговарящ за техническото развитие.

Новият 2-литров TFSI е в комбинация с шестпенна механична скоростна кутия. Ускорението до 0 до 100 км/ч става за 5,8 сек за S1 и за 5,9 сек при S1 Sportback. Максималната скорост е 250 км/ч.

Конфигурацията на окачването и за двата варианта е преработена, както и електромеханичното серво управление. Подобрено е поведението при взимане на завой и влизане в крива. Настройките на амортисьорите могат да се променят чрез специалната система на Audi, която се появява за първи път на това ниво в S1 и позволява на шофьора да действа по различен начин с газта и параметрите на климатика.

Интериорът на двата най-компактни S-модела е изпълнен в тъмни тонове. Спортни седалки и кожена тапицерия са стандарт, както и системи за комфорт като електронния климатичен контрол, CD аудиосистема с шест говорителя, връзка за iPod, четец за SD карта, свързан с 6,5-инчов цветен дисплей, Bluetooth интерфейс, информационна система за водача.

В опционалния лист фигурират S-спортни седалки в черна фина кожа Напа. Те са в включени в специалния quattro пакет в добавка към избор от три цвята, подсечен кожен волан с контрастни шевове в сребърно, червено или жълто и т.н.

Сред по-познатите характеристики са безключовият достъп и запалване, MMI навигацията, Bose сараунд системата.