Начало Автомобили Audi S3 Cabriolet – нова звезда в гамата на Audi

Audi S3 Cabriolet – нова звезда в гамата на Audi

87
0
Audi S3 Cabriolet

Audi има нова звезда в гамата на A3 – S3 Cabriolet, който ще дебютира на автомобилния салон в Женева в началото на март. Това е първият S-кабриолет на Audi в премиум компактния клас.

Audi S3 Cabriolet е атлет и това си личи още от пръв поглед. Дължината му е 4,43 метра, има база 2,6 м, ширина – 1,79 м и височина – 1,39 м. Пропорциите са внимателно преценени и създават елегантен, стегнат външен вид, в който „мускулите” са ясно отличими.

Покривът ще може да се поръчва в три различни цвята. Той се отваря или затваря в рамките на 18 секунди при каране със скорост до 50 км/ч. Теглото му е минимално благодарение използването на иновативни материали. Специален слой пяна пък намалява нивата на шум в купето.

Множество детайли в дизайна намекват за потенциала на открития четириместен автомобил. Десетте варианта на цвят пък включват ексклузивния Panther Black с кристален ефект.

Колата е с 2.0 TFSI двигател с 300 к.с. С S троник трансмисия ускорението до 100 км/ч става за 5,4 сек. Максималната скорост е 250 км/ч (електронно ограничена). Audi S3 Cabriolet тежи само 1620 кг (без шофьор).

Постоянното quattro задвижване пък е основна характеристика на всеки S модел на Audi и S3 Cabriolet не е изключение. То е перфектната предпоставка за динамично поведение на пътя при всякакви условия. Единствено Audi пък предлага постоянно задвижване и на четирите колела в премиум компактния сегмент.