Начало Автомобили Audi S6 и S7 за първи път в TDI-вариант с електрически задвижван...

Audi S6 и S7 за първи път в TDI-вариант с електрически задвижван компресор

118
0
Audi S7
Audi S7, снимка: Audi

Новите модели Audi S6 и S7 застават на стартовата линия с мощен V6 TDI-двигател. Той предлага на клиентите на марката върхова динамика за дълги разстояния. За първи път Audi комбинира електрически задвижван компресор с 48-волтова бордна мрежа.

S-спортното окачване с регулиране на амортисьорите, динамичното управление на четирите колела и спирачната уредба с керамични дискове не оставят неизпълнени желания по отношение на пътното поведение и възможностите при спиране. Характерния дизайн с висококачествена S-визия придава особено специален вид на спортните модели от висш клас.

Колата разполага с електрически задвижван компресор и 700 Нм въртящ момент. Огромният въртящ момент от 700 нютонметра, който водачът може да има на разположение във всеки момент, остава константен в диапазона между 2500 и 3100 оборота в минута. Той е идеален отговор на предпочитанията на европейските клиенти, търсещи върхово представяне на пътя.

На дълъг път S TDI-моделите предлагат едновременно динамика и ефективност – при това в равни количества. С моделите S6 и S7 TDI марката Audi продължава и доразвива успешната концепция на задвижването на SQ7 TDI (комбиниран разход на гориво в л/100 км: 7,6 – 7,2; комбинирани емисии CO2 в г/км: 199 – 189). За пръв път инженерите на Audi комбинират електрически задвижван компресор с 48-волтова бордна мрежа.

Мощността на трилитровия V6 TDI достига 257 kW (349 к.с.). За силовото предаване отговаря осемстепенната автоматична трансмисия tiptronic, винаги в съчетание със системата за постоянно задвижване на четирите колела quattro.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter