Начало Автомобили Audi ще покаже третото поколение TT в Женева

Audi ще покаже третото поколение TT в Женева

37
0
Audi TT

Новото TT купе на Audi ще се появи на автомобилния салон в Женева. Моделът е освежен. Дизайнът му е станал по-ъгловат, който да го доближи като визия до R8.

Предната част е претърпяла сериозно преработване. От Audi обясниха, че дизайнерите имат нова, по-динамична интерпретация голяма част от идеите, вложени в първото поколение ТТ от 1998 г., променило много тенденции в класа при появата си.

Последното Audi TT се предлага с новата технология Matrix LED на бранда. При нея контролируеми индивидуални диоди генерират основния лъч.

Компанията от Инголщадт демонстрира и част от интериорните детайли за модела, част от които е 12,3-инчовата инфотейнтмънт система. Целта е създаване на чисто спортно усещане за характера на автомобила. Формите на отделните елементи са подобни за по-плавно възприятие. Погледнато отгоре, приборното табло напомня крило на самолет.

Новото Audi TT купе ще влезе в продажба към края на годината. Версия роудстър вероятно ще бъде показана на изложението в Париж през октомври. От компанията намекнаха също така, че в семейството може да бъде добавена и кросоувър вариант до салона в Детройт догодина.