Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ауди ще присъства на срещата за двигателите в F1

Ауди ще присъства на срещата за двигателите в F1

54
0
Стефано Доменикали

Ауди ще има представител по време на срещата на автомобилните производители утре в Париж, на която ще се обсъждат правилата за двигателите във Формула 1 след 2020 г. Очаква се на нея да присъстват 8 производители, сред които 4-те, които участва в Гран при в момента – Мерцедес, Ферари, Рено и Хонда.

По информация на Ауто Билд представител на Ауди ще бъде Стефано Доменикали. Бившият спортен директор на Ферари ръководи Ламборгини – друга марка, която също като Ауди е под шапката на Фолксваген Груп.

„Целта на срещата е да разберем какви са мненията на автомобилните производители затова накъде трябва да вървим по отношение на задвижващите системи, заяви спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. – Няма да бъдем само тези, които сме в момента в спорта.“

Според информацията сред останалите 4 производители, освен Ауди, ще бъдат още японска компания и Косуърт. На срещата щял да бъде и шефът на Илмор Марио Илиен, който е добре познат специалист по моторите в F1. Последно той помагаше на Рено и Ред Бул, а сега се очаква да работи за Макларън.