Начало Автомобили Ауди смятат да пуснат автономното TTS на трасето Пайкс Пийк

Ауди смятат да пуснат автономното TTS на трасето Пайкс Пийк

67
0

Ауди смениха разцветката на своя автономен прототип TTS Пайкс Пийк – един от моделите, дело на отдела на марката, занимаващ се с разработката на автомобили, които се движат без човешка помощ.

Сега цветовата схема на колата е точно копие на легендарния рали-боец Ауди S1 Куатро от 1987-ма година.

„Особено много бяхме вдъхновени от състезателните автомобили в Пайкс Пийк, въпреки че като цяло в тях се използват доста по-различни технологии“, заяви дизайнерът на автономното TTS – Раул Кенан.

Моделът е базиран на нормалното TTS, но разполага с електронно подаване на газ и DSG трансмисия. В багажника пък са инсталирани два компютъра, като всеки е зареден с различни типове алгоритми. Единият се грижи за динамиката на колата, а другият използва система Джава, която в реално време преценява пътните опасности. Освен това автомобилът има и диференциална GPS система, която може да прецени местоположението му на пътя с точност до 2см и която съответно се грижи за точната позиция на шосето по време на движение.

Целта на Ауди е да пуснат автономното TTS на тазгодишното издание на състезанието по хълмовете на Пайкс Пийк, Колорадо, което ще се проведе през септември.

Ето и видео, показващо как работи автомобила: