Начало Автомобили Audi представи концепцията TT Sportback в Париж

Audi представи концепцията TT Sportback в Париж

57
0

Audi представи концепцията си TT Sportback на автомобилния салон в Париж. Външният вид на автомобила напомня на класическото ТТ, като дизайнът е доразвит и усъвършенстван.

– С TT Audi създаде една автомобилна икона през последните 20 години – коментира отговарящият за техническото развитие член на борда на компанията професор доктор Улрих Хакенеберг. – С този концептуален модел сливаме идеите от A5 Sportback и A7 Sportback в един нов член на потенциалното TT семейство.

Колата е с размери 4,47 м дължина, 1,89 м ширина и 1,38 м височина – увеличение съответно с 29 см и 6 см спрямо новото производствено TT, като само височината е намалена с 3 см. Дизайнът налага усещане за мощна елегантност, но със спортен привкус. Всички линии и повърхности са свързани в едно цяло.

В интериора спортният характер на Audi TT се среща с функционалността на петврат седан. Мястото за двама души на задните седалки е достатъчно, като те са разделени от отделение за предмети и удобен подлакътник. Цялостното оформление е вдъхновено от новото TT. Погледнат отгоре, инструменталният панел напомня крило на самолет с пет кръгли уреда – като авиодвигатели. Виртуалният кокпит на Audi – дигитален инструментален клъстър – замества конвенционалния метод за изобразяване на информация. Шофьорът може да използва 12,3-инчов дисплей, като системата се управлява от мултифункционалния волан или през MMI терминала.

Концептуалният автомобил е задвижван от 2.0 TFSI двигател – 4-цилиндров, 294 kW (400 к.с.). Разходът на гориво е 7 л на 100 километра, а отработените газове – 162 грама на километър. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,9 сек.