Начало Други Ауди за победата си в 24 часа на Льо Ман

Ауди за победата си в 24 часа на Льо Ман

63
0
24 часа на Льо Ман,Ауди

След Анри Пескароло, Джаки Икс, Микеле Алборето и Том Кристенсен Беноа Трелюе стана едва петият пилот в историята, спечелил легендарните 24 часа на Льо Ман от полпозишън. За него и съотборниците му Марсел Фаслер и Андре Лотерер това е първи успех в състезанието. Ето и коментарите на основните действащи лица, триумфирали отново след убийствена надпревара.

 

Д-р Волфганг Улрих (шеф на Ауди Моторспорт):

– Това състезание без съмнение бе най-трудното, в което някога сме участвали, но в края резултатът бе още по-сладък. Възстановихме се от безкрайно трудна ситуация и на финала да победим – макар и с малка разлика – наистина силните си съперници от Пежо. Само 8 часа след старта бяхме изгубили две от трите си коли и бяхме наясно, че ще ни е страшно трудно с последната. Целият отбор даде всичко от себе си. А пилотите, които трябва да карат, свършиха определено фантастична работа, макар точно този екипаж да бе с най-малък стаж на Льо Ман. Много важно е също така, че Алан [Макниш] и Майк [Рокенфелер] са добре след жестоките инциденти, без каквито и да са контузии.

Марсел Фаслер:

– Последните 6 часа бяха невероятни. Изглеждаше ми като че ли никога няма да изтека. Непрекъснато си мислех, че времето е спряло. Смятах, че часовникът е спрял, че състезанието трябваше да свърши отдавна. Опитах се да застана на място, където да не чувам коментаторите, но това бе просто невъзможно. Виждаше се обаче, че мечтата ни полека лека се сбъдва. Имаше моменти, когато всичко ставаше неистово трудно, като ситуацията със спуканата гума на Андре. В този миг започваш да трепериш наново: ще се получи ли? И накрая се случи! А аз лично съм особено щастлив, че съм първият швейцарец, спечелил Льо Ман.

Андре Лотерер:

– Беше безкрайно напрегнато състезание. Натисках като луд от първата до последната минута. Въобще не усетих скука в колата. Дадох всичко възможно. А и нямах друг избор. Сега съм просто щастлив, че заедно успяхме да се справим. Механиците и всички останали се трудиха здраво, за да подготвят автомобила. Невероятна награда за дългите часове труд.

Беноа Трелюе:

– Спечелихме изумителна надпревара. Фантастично усещане! А победата определено бе екипна, ние просто карахме. Най-голямо бе усилите да се подготви колата. Успех като нашия щеше да е невъзможен без бърз и издръжлив автомобил. Триумфът принадлежи на отбора. Точно като във футбола е: пропускът само на един човек проваля победата. А постижението е особено удовлетворяващо, като се има предвид, че посещавах училището за пилоти точно тук, в Льо Ман, също като Марсел и Себастиен Бурде.