Начало Автомобилни новини AUTOHOME създаде палатка за покрива за новото MINI Countryman

AUTOHOME създаде палатка за покрива за новото MINI Countryman

375
0
Катерам

Новото MINI Countryman буди откривателския дух. С щедро място за до 5 пътника и техния багаж, както и опционалното задвижване на четирите колела ALL4, най-новото поколение на всестранния талант на британската премиум марка е готово за разходки далеч отвъд границите на градската мобилност и пътищата с твърда настилка. А за случая, когато при пътуване внезапно свърши не само пътят, но и денят, вече е осигурена възможност за спонтанно пренощуване. Италианският специализиран производител AUTOHOME разширява продуктовата си гама с палатка за покрива, която е адаптирана към визията на новото MINI Countryman, както и към актуалния дизайн на марката MINI.

В сътрудничество с дизайнерския екип на MINI е създадено специално издание на палатката за покрив AirTop, която – също като предлаганите за новото MINI Countryman контрастни цветове за покрива и корпусите на външните огледала – се предлага в бял или черен цвят и може да бъде поръчана директно от фирмата-производител. AUTOHOME има над 50-годишен опит в разработването и производството на палатки за покрива на автомобили, които се използват както през свободното време, така и при професионални експедиции.

Монтажът на мобилното убежище се облекчава от серийните дъги на покрива на новото MINI Countryman. Те позволяват ползването на специфичния за модела багажник за дъгите на покрива, който се предлага като Оригинален MINI аксесоар в MINI Shop. Върху него само с няколко движения и без нужда от инструменти се фиксира системата за закрепване на палатката на покрива. По този начин багажникът за дъгите на покрива е солиден фундамент за палатката на покрива, която се закрепва стабилно и сигурно с включените в комплекта стоманени скоби.

В затворено положение палатката на покрива почти не се различава от конвенционална кутия за багаж. Аеродинамично оптимизираните линии на корпуса от стъклопласт осигурява понижаване на аеродинамичното съпротивление и шумовете от вятъра. За отваряне е достатъчно освобождаването на осигурителните предпазители – два отпред и един отзад. След това палатката се разпъва автоматично нагоре с помощта на четири газови пружини.

Височината в интериора на мобилното убежище е 94 см. Благодарение на стабилния покрив на палатката и страничните стени от висококачествена специална тъкан се осигурява не само устойчивост при дъжд, но и оптимални възможности за вентилация, както и топло- и шумоизолация на високо ниво. Оборудването на палатката на покрива включва и матрак с памучна тапицерия, две врати и два прозореца с ципове, фини мрежи за комари за всички отвори, захранвано с батерии LED вътрешно осветление, както и мрежи за багаж и чанти за съхранение на личните предмети. За качването в палатката на покрива за новото MINI Countryman е предвидена солидна алуминиева стълба.

С мощните си двигатели, задвижването на четирите колела ALL4 и допустимия прикачен товар от до 1 800 кг новото MINI Countryman е подходящо и за теглене на каравани. Но традиционният принцип на марката – много място на минимална площ – се спазва перфектно в палатката на покрива. С дължината си от 2.10 и широчината от 1.30 м мястото за спане за онези фенове на MINI, които искат да се разхождат през деня и да спят на високо, предлага достатъчен простор за нощуване сред природата за двама. Палатката може да осигури дом за пътниците на новото MINI Countryman точно там, където те се чувстват най-уютно в момента. Независимо дали са в провинцията, на плажа или в планините – навсякъде, където новото MINI Countryman завладее нови терени, неговият покрив се превръща в палатка с перфектно изложение.