Начало Lifestyle Аутотехника не е засегната от фалита на Hertz Global Holdings

Аутотехника не е засегната от фалита на Hertz Global Holdings

375
0
Hertz, Hertz Global Holdings
снимка: Аутотехника

Autohellas и Аутотехника ООД не са пряко засегнати от искането за защита от фалит на Hertz Global Holdings. Компанията Autohellas притежава франчайз правата на марката Hertz в Гърция и в 7 държави на Балканите. Това включва България чрез Аутотехника ООД. Autohellas няма никакви отношения на дялово участие или кредитни/заемни отношения с Hertz Global Holdings.

Според официалните съобщения на Hertz Global Holdings, по време на периода на преструктуриране на компанията, нейната глобална мрежа ще остане напълно функционираща и за трите марки, които притежава Hertz (Hertz, Thrifty, Dollar и Firefly), без допълнителни последствия върху резервациите или програмите за лоялност на марката.

При условие, че процесът на преструктуриране на дълга на Hertz Global завърши успешно, компанията ще може да управлява глобалната си мрежа още по-ефективно.

Краткосрочните наеми са основната област на дейност на Hertz Global. Те представляват само 16% от консолидирания приход на групата на Autohellas. 84% от груповите консолидирани приходи произтичат от дългосрочни наеми, продажби на употребявани автомобили и авто търговия. Към 31.12.2019 г. капиталът на Autohellas достигна 294 милиона евро, което е най-ниското съотношение на дълг към собствен капитал сред всички RAC или оперативни лизингови компании в Европа.

Причината за случващото се с Hertz е предизвиканата от коронавируса икономическа криза. Пандемията спря бизнеси в цял свят и доведе до сериозни проблеми. Компаниите за отдаване на коли под наем пострадаха заради ограниченията в пътуванията. Голяма част от доходите на Hertz са от наемани на летищата автомобили, а полетите от повече от два месеца са много малко.