Начало Moto News Авинтия Рейсинг обяви пилотите си в MotoGP за сезон 2021

Авинтия Рейсинг обяви пилотите си в MotoGP за сезон 2021

212
0
Лука Марини
Лука Марини, снимка Racesport
Отборът на Еспонсорама Авинтия Рейсинг потвърди привличането на Енеа Бастианини и Лука Марини в своите редици за следващия сезон. И двамата пилоти ще направят своя дебют в кралския клас, като Марини ще продължи да носи цветовете на академията на Валентино Роси. Това означава, че сезон 2020 е последен за Тито Рабат като състезател на Авинтия Дукати.

В момента двама състезатели са претенденти за титлата в клас Мото2. Лука Марини ще бъде третия пилот от академията на Роси след Франко Морбидели и Франческо Баная, който успява да стигне до MotoGP. Полубратът на седемкратния световен шампион има 3 победи и 5 подиума за сезона и е трети в класирането, като пред него е бъдещия му съотборник Енеа Бастианини, който е с 3 победи и 7 подиума.

„Винаги е било моя мечта да карам в MotoGP. Благодаря на Дукати, Авинтия Рейсинг и академията на Валентино за предоставената възможност. Целта ми е да завърша годината  по най-добрия начин и с нетърпение очаквам следващия сезон“, сподели Лука Марини.

„Много съм щастлив, че ще бъда част от Авинтия и Дукати. Сега трябва да се концентрирам да завърша сезон 2020 по най-добрия начин и да спечеля титлата. Нямам търпение да стартирам редом до най-добрите пилоти в света“, заяви Енеа Бастианини.