Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Австралийски политик: Нашите пари отиват в джобовете на Тамара Екълстоун

Австралийски политик: Нашите пари отиват в джобовете на Тамара Екълстоун

29
0
Тамара Екълстоун

Австралийски политик заяви, че надпреварата от Формула 1 в родината му трябва да бъде премахната, тъй като подпомага разточителния стил на живот на дъщерите на Бърни Екълстоун.

Спорове около старта на пистата Албърт парк в Мелбърн се водят от години, като обикновено се изтъкват финансовите загуби от състезанията и протестите на еколози. Този път обаче Келвин Томсън изтъква съвсем различни доводи за това, че Гран при на Австралия трябва да излезе от календара.

Има едно нещо, в което съм абсолютно сигурен. Съществуват далеч по-добри начини да харчим 50 милиона долара година след година, отколкото да финансираме милиардерската щерка на Бърни – заяви той.

Според Томсън голяма част от годишната такса за домакинство се озовава в дълбоките джобове на Тамара Екълстоун, която е известна (както и сестра й Петра) с вкуса си към изключително скъпи дрехи, аксесоари, апартаменти и т.н.

Реакцията му идва, след като гледал документален филм за 27-годишната наследница на Бърни, в който са показани неща като ваната й (струваща няколко милиона долара), ескалатор за Ферари-то й, масажен ъгъл за кучетата й и други подобни екстравагантни проявления, възможни благодарение богатството на баща й.

Наскоро самият Екълстоун заяви, че е готов да извади Австралия от календара, тъй като била твърде далеч от Европа и съответно се провежда в неудобно за аудиторията на Стария континент време. Договорът на организаторите е до 2015 г.