Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Австралийските спонсори не са заинтересовани от Уебър

Австралийските спонсори не са заинтересовани от Уебър

35
0

Докато австралийски медии не спряха да хвалят Марк Уебър за победата му в Германия по-рано този месец, то трябва да се признае, че той постигна това без спонсорството на никакви местни компании.

Мениджърът и партньор на пилота, Ан Нийл, коментира, че докато преди Уебър е имал австралийски спонсори, то никой от тях не е искал да остане с него сега.

„По отношение на местните компании, които подкрепят Марк, ние не сме работили с тях от години, а това е най-жалкото“ – признава Нийл, добавяйки, че липсата на корпоративен интерес е „изключително разочарование“.

Спортът е труден за следене в Австралия, тъй като повечето състезания се провеждат нощем, а до тази година не са били и показвани на живо по някоя от телевизиите.

По този повод австралийският световен шампион, Алън Джоунс, коментира: „Австралийските компании са много наивни по отношение на този спорт. Има много примери от миналото, където местните спонсори застават зад пилоти. Например в Бразилия местните компании са заставали зад Айртон Сена и Рубенс Барикело и са извличали много от това.“