Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Австрийското правителство няма да допусне публика на Ред Бул Ринг

Австрийското правителство няма да допусне публика на Ред Бул Ринг

635
0
Гран при на Австрия, Ред Бул Ринг, Шпилберг, Целтвег
снимка: Пирели

Австрийското правителство няма да допусне публика на трибуните на Ред Бул Ринг. Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко предположи преди няколко дни, че при благоприятно развитие на епидемията от COVID-19 в Австрия на трасето би могло да има ограничен брой зрители.

„Състезанието ще се проведе без зрители. Не мисля, че експертите от министерство на здравеопазването в момента могат сериозно да обсъждат толкова мащабни мероприятия със зрители”, заяви вицеканцлерът на Австрия Вернер Коглер.

„Няма да има привилегии за никого. Организаторите са длъжни да се придържат към ограниченията. Решаващият фактор за всичко ще са регулациите за влизане и излизане от страната.”

Австрийското правителство е благоприятно настроено към провеждането на Гран при старт в страната. Скоро се очаква да бъде взето и окончателно решение

Ромен Грожан пък разказа, че пилотите от Формула 1 взимат дейно участие в подготовката за началото на сезона. Състезателят на Хаас е един от директорите на GPDA (Grand Prix Drivers Association), другият е Себастиан Фетел, а президент на организацията е Алекс Вурц.

„Организирахме група в WhatsApp и водим активна кореспонденция там. Обсъждаме различни теми. Имаше телефонен разговор с Чейс Кери и Рос Браун – аз не успях да участвам, но Алекс и Себастиан ми предадоха всичко дискутирано”, разказа Грожан.

„Стараем се да взимаме максимално активно участие, да помагаме, доколкото е възможно. Трябва състезанията да започнат колкото се може по-скоро. Бездействието струва пари и е необходимо да сме готови, ако имаме шанс да караме.”

„Никой не знае как ще се развие ситуацията. Взимат се редица мерки. Важно е да сме сигурни, че нещата са наред. Може през юли положението да е далеч по-добро и това ще улесни организацията. И ще повторя, че колкото по-скоро започнем надпреварите, толкова по-добре.”