Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Може да има зрители в Австрия при положителна тенденция по отношение...

Марко: Може да има зрители в Австрия при положителна тенденция по отношение на епидемията

1197
0
Гран при на Австрия
снимка: Мерцедес

Хелмут Марко счита, че ако ситуацията с коронавируса се развива благоприятно през следващите месец и половина, то на трибуните на Ред Бул Ринг може да бъдат допуснати дори ограничен брой зрители. Формула 1 и организаторите от трасето представиха миналата седмица плана си за провеждане на две поредни състезания там в началото на юли. Либърти Медия, ФИА и Гран при отборите се надяват тогава да започнат сезон 2020.

„Очакваме скоро да получим отговор от министерството на здравеопазването. Концепцията по принцип е за провеждане на състезание без зрители на трибуните. Ако обаче положителната тенденция по отношение на епидемията се запази през следващите седмици, то може да има ограничен достъп”, обясни Марко.

Междувременно на Силвърстоун не са се разбрали с Формула 1 как да кръстят втория старт, който планират на английската писта. Организаторите от трасето в Нортхамптън постигнаха споразумение с Либърти за провеждането на две състезания.

„Работата продължава. Ако нещата се развият в съответствие с плана ни, има голям шанс състезанията да се състоят. Формула 1 въвежда много строги медицински тестове, за да могат отборите да участват в надпревари по цял свят. Проучихме ги внимателно, за да видим дали можем да ги приложим на Силвърстоун”, каза управляващият директор на пистата Стюарт Прингъл.

„Има известни неясноти по това как ще пристигнат отборите, чийто бази са извън Великобритания. Тези въпроси са от компетенцията на правителството и се надявам, че ще бъдат намерени решения.”

„Много съжалявам, че феновете няма да могат да присъстват. Частична компенсация може да е провеждането на две състезания – Гран при на Великобритания и старт, който в момента няма име. Предстои да поработим над това.”