Начало Автомобили Автомобил на годината и шампионско шоу в зала Армеец

Автомобил на годината и шампионско шоу в зала Армеец

57
0
автомобил на годината

Церемонията по награждаването в престижния конкурс Автомобил на годината ще се състои тази година заедно с Шампионското шоу, което традиционно тимът на известния наш пилот Димитър Илиев организира, на 7 декември в новата столична зала Арена Армеец.

Това ще бъде първият случай, в който атракцията на най-добрите български пилоти ще може да се наблюдава заедно с представянето на най-добрите автомобили за годината в следните четири категории:

Автомобил на годината, където финалисти са

Форд Фокус, Шевроле Авео, BMW 1 series, Пежо 508 и Хюндай i40.

При автомобилите 4х4 финалисти са:

Рейндж Ровър Евок и Шевроле Каптива

При еко автомобилите титлата ще си оспорват:

Лексъс CT200h и идентичните електрически автомобили

Мицубиши i-MiEV,  Cитроен C-ZERO и Пежо iOn

В категорията ван на финала:

Шевроле Орландо и Мазда 5

 

Най-известните български автомобилни пилоти ще направят шоу за публиката и за журналистите, които през по-голямата част от годината отразяват техните състезания и определят победителите в Конкурса Автомобила на годината 2012.

 

Номинираните автомобили в Конкурса автомобил на годината ще бъдат изложени в залата заедно със състезателните коли от рали шампионатите на България. Всички желаещи ще могат да се запознаят с качествата на най-новите автомобили, водещи оспорвана надпревара за титлата Автомобил на годината, а така също и да се докоснат до колите, с които родните пилоти са постигнали не един международен успех.

Строени за среща със запалените автолюбители ще бъдат рали-автомобилите на Димитър Илиев и Янаки Янакиев, Илия Царски, автомобили от планински-офроуд, рали кросове, автокрос, драг-рейсинг, дрифт, тайм-атак и автомобилите от шампионата за жени. Във фоайето ще бъдат разположени мотоциклетите на шампионите от мотокроса, от шампионата на пистата, супер мотото, ендурото, ATВ и УТВ машини и всички категории шампионски картове.

В залата за първи път ще бъде изложен и уникални нови и ретро автомобили като Булгар Алпина, с който легендарния наш пилот Илия Чубриков през 1967 г. спечели Балканския шампионат и през 1969 г участва в рали Монте Карло; Рено 12 Гордини (с него Йордан Топлодолски и Владимир Илиев станаха първите рали шампиони на бившите социалистически страни през 1973 г.). Шампионските мотоциклети Балкан на Димитър Василев и Кирил Николов и много други култови машини.

Ретро клуб България ще изложи най-атрактивните автентично запазени спортни автомобили и мотоциклет. За любителите на Направи си сам минало ще има реплики-изненади.

Организаторите на двете съвместни прояви ще се погрижат градусът на настроението да не спада нито за миг – за посетителите ще има ревю на последни модели мъжка мода на марката Pierlucci, ще се организират състезания с автомодели, конкурс Мис Моторни Спортове, томбола с атрактивни награди. Музикален домакин на събитието ще бъде Стенли с неговите неувяхващи хитове.

Билетите за целия ден ще бъдат с цена 5 лв. В нея ще включен специалният постер на събитието, върху които всеки да може да събере ако желае автографи от нашите пилоти.

Като допълнителна голяма атракция след церемонията по определяне Автомобил на годината ще е нощно рейс такси!!! Всеки желаещ от публиката срещу заплащане на определена такса ще има възможност да се повози в състезателните автомобили на шампионите. Парите от шоуто ще се дарят с благотворителна цел.