Начало Автомобили Автомобилите на Джеймс Бонд на изложба във Великобритания

Автомобилите на Джеймс Бонд на изложба във Великобритания

43
0
Bond in motion,Джеймс Бонд

Автомобилите винаги са били едни от най-важните оръжия в арсенала на легендарния британски шпионин Джеймс Бонд, а почитателите на приключенията на 007 имат уникалния шанс да разгледат голяма част от тях в една специална експозиция.

Bond in motion (открита в средата на януари) е създадена в чест на 50-ата годишнина от началото на филмовата поредица и 40-тия юбилей на Националния автомобилен музей във Великобритания. Организаторите от Больо са изключително доволни от интереса, надхвърлящ и най-смелите им прогнози.

Експозицията включва 50 превозни средства (не само автомобили). Сред тях са най-известните возила на Бонд като Астън Мартин DB5, Лотус Еспри S1, Ролс-Ройс Фантом III от 1937 г., мотори, лодки и какво ли още не. Моделите са използвани във филмите с Шон Конъри, Джордж Лазенби, Роджър Муур, Тимъти Далтън, Пиърс Броснан и Даниел Крейг. Някои от тях са изживели доста – като например един Астън Мартин DBS, използван за каскади и преобръщал се почти осем пъти, което е рекорд на Гинес.

Поредицата за Джеймс Бонд е най-дългият франчайз в историята на киното. От 1962 г. до момента има 22 филма, понастоящем се снима 23-ти.

Това пък е най-голямата изложба от подобен тип. Посетителите имат възможността да гледат и кадри от различни филми, как са били заснети някои от каскадите и т.н. Bond in Motion остава на разположение на публиката до декември тази година.

В Националния моторен музей, където е разположена експозицията, има модели от цялата автомобилна история на Британия – и серийно производство, и спортни.