Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся помоли за търпение относно информацията за състоянието на Бианки

Маруся помоли за търпение относно информацията за състоянието на Бианки

55
0

От тима на Маруся помолиха за търпение относно информацията за състоянието на Жул Бианки. Френският пилот претърпя тежка катастрофа по време на Гран при на Япония. Той бе оперират в Мие Дженеръл Хоспитал и понастоящем е в интензивно отделение.

От ФИА потвърдиха след финала на състезанието на Сузука къде и как е откаран Бианки, както и че го оперират. В изявлението на федерацията бе посочено, че ще има официално съобщение от болницата, когато има повече информация. До момента такава няма.

При това положение от Маруся помолиха за търпение и благодариха за подкрепата на всички за Жул:

– След инцидента с Жул Бианки по време на вчерашната Гран при на Япония от Формула 1 на пистата Сузука отборът на Маруся би искал да отбележи огромната подкрепа и обич, отправени към Жул и тима в този толкова труден момент. По отношение разпространението на информация, засягаща медицинското състояние на Жул, ще уважим и ще се водим от желанията на семейство Бианки. Заедно с грижите за Жул те остават най-високия ни приоритет. Ето защо бихме искали да помолим за търпение и разбиране по отношение на нова информация от медиците. Такава ще бъде подавана в сътрудничество с Мие Дженерал Медикал Сентър в Йокаичи, където лекуват Жул и когато моментът според тях е подходящ. Представители на Маруся и Ферари ще останат в болницата, за да подкрепят Жул и семейство Бианки.

25-годишният пилот се удари в задната част на трактор, излязъл да прибере катастрофиралия по-рано Заубер на Адриан Сутил.