Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двама професори съветват семейството на Бианки

Двама професори съветват семейството на Бианки

57
0

Тимът на Маруся разпространи общо изявление от семейството на Жул Бианки и болницата в Мие, където е настанен френският пилот след катастрофата му по време на Гран при на Япония.

В него се посочва, че той все още е в критично, но стабилно състояние:

– Това е много труден момент за семейството ни, но подкрепата и обичта към Жул от цял свят са източник на голяма утеха за нас. Бихме искали да изразим искрената си благодарност. Жул остава в интензивното отделение на Мие Дженерал Медикал Сентър в Йокаичи. Той е претърпял дифузна аксонална травма и е в критично, но стабилно състояние. Професионалните лекари в болницата се грижат по най-добрия начин и сме благодарни за всичко, което са сторили за Жул след инцидента. Благодарни сме и за присъствието на професор Жерар Сайан, президент на медицинската комисия на ФИА и професор Алесандро Фрати – неврохирург от университета Ла Сапиенца в Рим, който отпътува за Япония по молба на Скудерия Ферари. Те пристигнаха в болницата днес и се срещнаха с медицинския персонал, който отговаря за лечението на Жул, за да бъдат напълно информирани за клиничния му статус и да могат да дават съвети на семейството. Професорите Сайан и Фрати отбелязват отличните грижи, полагани от Мие Дженерал Медикал Сентър и биха искали да благодарят на японските си колеги. В болницата продължават да наблюдават и лекуват Жул. Допълнителна медицинска информация ще бъде разпространена, когато това е уместно.

Дифузна аксонална травма е вид мозъчна контузия, при която поради увреда на аксоните се нарушава връзката между мозъчните клетки с последваща временна или трайна загуба на мозъчните функции.