Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас с променени седалка и място на педалите в кокпита на Уилямс...

Ботас с променени седалка и място на педалите в кокпита на Уилямс FW37

46
0

Валтери Ботас ще кара в Малайзия с променени седалка и място на педалите в кокпита на болида му Уилямс FW37. Целта е да се намали натоварването върху гърба му.

Финландският пилот пропусна Гран при на Австралия, след като по време на квалификацията се появи проблем и лекарите го посъветваха да не кара в Мелбърн. След това той работи с физиотерапевт и е убеден, че няма да има повече грижи.

„В края на миналата седмица бях в състояние да извършвам отделни дейности, без да чувствам болка. През уикенда тренирах, плувах и нямаше никакъв проблем. Възстановяването ми премина много добре. Сторихме всичко по силите си в този кратък период от време”, обясни Валтери на пистата Сепанг, където този уикенд ще се състои втори кръг от световния шампионат на Формула 1 – Гран при на Малайзия.

Ботас допълни, че екипът все още няма представа каква е причината за проблема с гърба му в Австралия: „Затова променихме доста седалката и позицията на педалите, за да се намали натоварването върху гърба”, допълни той.

Финландецът заяви, че никога преди не е имал подобни грижи. Проблемът се появил внезапно, дотогава нямало никаква болка в гърба. „Стана при спирането за 13-ти завой в края на втората бърза обиколка в Q2. Имах усещането, че някой заби нож и след това болката се влошаваше непрекъснато, чак до полунощ. За щастие после започна да отслабва. На сутринта преминах прегледите, лекарите на пистата разполагаха с всички резултати от болницата, но вероятно са преценили, че е по-добре да не карам”, каза още Ботас. Той сподели, че бе много разочарован да изпусне първия старт за сезона, но уважава решението на медицинския екип на ФИА и сега е готов да се бори в следващата надпревара.