Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас щастлив след третата позиция в квалификацията

Ботас щастлив след третата позиция в квалификацията

43
0

Валтери Ботас успя да поднесе известна изненада в днешния ден. Пилотът на Уилямс се класира на трето място, докато неговият съотборник Фелипе Маса остана едва седми. Финландецът обаче направи чудесна обиколка в края на квалификацията и в утрешния ден отново след надпреварата в Англия ще може да се опита да атакува пилотите на Мерцедес на старта.

„Разбира се, че е хубаво да си сред първите трима“, заяви Ботас на пресконференцията след квалификацията. „Това бе една добра сесия за нас. След тренировката сутринта знаехме, че можем да променим още нещо. Не бяхме особено загрижени за позициите си и действително ни се отдаде да постигнем промяна.

Просто нещата протекоха добре за нас. Успяхме да получим добър баланс за квалификацията. Колата просто бе чудесна. В последната част просто зависеше от мен да направя добра обиколка и да не допусна грешка в нито един завой. А това не е никак лесно на това трасе. Все пак успях обаче да направя два добри опита в края.

Знаехме, че борбата зад момчетата на Мерцедес ще е оспорвана и че третата позиция ще е възможния максимум. Успяхме да го постигнем.

Нико и Люис ще бъдат вероятно извън обсега ни, ако състезанието е нормално, но зад тях ще е много интересно, защото силите са изравнени между нас, Ред Бул, Форс Индия и дори Лотус.“