Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас променил подхода си и това му носи успех

Ботас променил подхода си и това му носи успех

43
0
Естебан Гутиерес,Маурицио Аривабене,Себастиан Фетел

Валтери Ботас заяви, че просто е променил подхода си в подготовката на колата след кризата в състезанията след лятната пауза и това му носи успех в последните квалификации, но все още не е напълно доволен от постигнатото.

Финландецът обясни, че вече намира множество детайли в работата си много по-добре и се надява следващия сезон всичко да се отплати.

Той не свърза характера на пистата, която е с много общи черти и гладък асфалт като Сочи, където спечели, с успеха си в квалификацията. Валтери сподели, че всичко се дължи на множество подобрения, които е направил в работата си.

„При всички случаи ще се опитам да не загубя състезанието на първия завой, както стана в Бразилия“, обеща финландецът, който този път ще се бори в началото със съотборника си Люис Хамилтън. Англичанинът го поздрави за пола и заяви, че просто е загубил задната част на колата си в края.

Третият на грида Себастиан Фетел пък определи обиколката си като възможно най-добрата, а загубата в дългия втори сектор със сигурност идва и от разлика в мощността на дългите прави в този сектор.