Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас сменя скоростна кутия, отива 5 места назад на грида

Ботас сменя скоростна кутия, отива 5 места назад на грида

44
0
Макс Верстапен

Валтери Ботас ще получи наказание преместване с 5 места назад на стартовата решетка заради смяна на скоростна кутия. Това стана ясно след петъчните свободни тренировки. Финландецът бе пети в сутрешната сесия, която се проведе на суха писта.

Предишната такава санкция за пилота на Мерцедес бе на пистата Силвърстоун по време на уикенда за Гран при на Великобритания.

Пилотът на Торо Росо Карлос Сайнц пък заяви, че вината за катастрофата му в сутрешната сесия е негова. Испанецът се удари лошо и тренировката бе спряна, докато маршалите съберат отломките от колата му.

„Жалко, че катастрофирах в първата тренировка. Не очаквах нещо подобно – просто докоснах външната страна на бордюра и се завъртях, изхвърчайки в бариерите. По телевизията е изглеждало безумно, но за щастие от кокпита не беше кой знае какво”, обясни Сайнц, който вече имаше 20 места назад на грида заради смяна на компоненти в задвижващата му система.

„Тук не бива да се забравя, че минимална грешка в преценката води до сериозни последици. Радвам се, че механиците ми успяха да сглобят колата за втората сесия. Свършиха изумителна работа, както винаги. За съжаление условията следобед не ни помогнаха и затова се ограничих с един опознавателен тур. Дано утре е по-добър ден.”