Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън е убеден, че с Алонсо ще се сработят

Бътън е убеден, че с Алонсо ще се сработят

35
0

Дженсън Бътън е убеден, че двамата с Фернандо Алонсо ще се сработят добре в Макларън.

Испанецът се върна в Уокинг, където решиха да задържат още един сезон англичанина. Дженсън бе категоричен, че се радва да дели бокса с Алонсо.

– Според мен всеки пилот иска конкурентоспособен съотборник. Добре е да видиш какво може другият състезател, силните и слабите му страни, както и да работиш с някой, който има толкова опит като Фернандо – коментира Бътън пред испанския вестник АС. – Той е двукратен световен шампион и е в спорта от почти толкова дълго време, колкото съм и аз, карал е за доста различни отбори и смятам, че това ще е от огромна полза за екипа ни. Винаги съм казвал, че искам най-добрите пилоти за съотборници, че би ми допаднало Фернандо да ми е съекипник и ето, че се случи. Сигурен съм, че ще работим добре заедно.

Шефът на Макларън Технолъджи Груп Рон Денис сподели, че при преговорите си с отбора Алонсо изобщо не е искал статут на пилот №1. Той каза, че испанецът е много по-зрял в сравнение с 2007 г., а самият Денис – значително по-мек:

– Мога обаче да ви кажа едно за Фернандо – никога не е искал статут на №1. Всъщност обратното. Точно обратното. Каза „равенство, приемам равенство”. Не е поискал каквото и да е да бъде включено в договора му.

Инженерният директор на Макларън Мат Морис допълни, че Алонсо оказва изцяло позитивно влияние на екипа още от първия тест и мотивационното му ниво е изключително високо навсякъде – в гаража, офиса, симулатора. Анализ на завръщането на испанеца в Макларън може да намерите в последния брой на списание ClubS1 (179).