Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Ако е сухо, едва ли ще стигнем до Q3

Бътън: Ако е сухо, едва ли ще стигнем до Q3

28
0

Пилотът на Макларън Дженсън Бътън заяви тази вечер на пистата Ред Бул Ринг, че ако утре квалификацията е на сухо, едва ли той и Фернандо Алонсо ще са в състояние да се класират за финалната фаза на квалификацията.

„Истината е, че при нормални условия по-бързи от нас са не само Мерцедес и Ферари, но и Ред Бул, Форс Индия и Уилямс. Ако пресметнете колко пилоти имат тези екипи, ще видите, че ако не направят грешка, ние няма как да сме в топ 10”, заяви Дженсън. „Все пак сме много по-добре от миналата година на това трасе, когато изоставахме безнадеждно на правите.”

Според Бътън новата настилка на пистата е отлична, много по-гладка и без бабуни, което прави карането по-леко, но в същото време, особено с променливите днешни условия, сцеплението е абсолютно непредвидимо и много малко.

Фернандо Алонсо също заяви, че е харесал новия асфалт днес, а денят е бил относително добър.

„Тествахме някои нови неща сутринта и част от тях проработиха, други – не”, отбеляза двукратният шампион. „Карането сега с новия асфалт е по-чисто и пистата е супербърза.”

Що се отнася до ограниченията на трасето, Алонсо коментира, че те в крайна сметка лимитират движението за всички и трябва да се съобразяват с тях, като са били зададени отдавна и са били интегрирани дори в тренировките му на симулатора. Голямата игра ще е отново с използването на гумите, като според Фернандо дъжд утре и в неделя може да е шанс или разочарование за всеки.