Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Би трябвало да е интересно състезание, смята Фетел

Би трябвало да е интересно състезание, смята Фетел

30
0
Нани Рома

Себастиан Фетел се надява да се бори с Мерцедес в Гран при на Абу Даби, след като остана трети в квалификацията на пистата Яс Марина.

Немският пилот на Ферари бе на над половин секунда (0,546 сек) зад спечелилия първата позиция Валтери Ботас. Разликата му спрямо класиралия се втори Люис Хамилтън бе 0,374 сек. Съотборникът му Кими Райконен пък бе пети в подреждането.

„Мисля, че беше добра сесия“, сподели Фетел след квалификацията.

„Жалко, че изостанахме толкова, но мисля, че можем да сме много силни утре с нашето състезателно темпо. Очевидно е, че Валтери направи по-добрата обиколката – поздравления за него.“

„Би трябвало да е интересно състезание. Изпреварванията не винаги са леки, но не са невъзможни.“

Райконен се озова между пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен. Той обясни, че е имал проблеми с гумите и не е успял да накара ултрасофт да работи както трябва.

„По принцип се чувствах добре в колата, но в квалификацията имах известни проблеми да накарам гумите да работят. Твърде много се пързалях. Обиколката ми не вървеше като хората на доста места и изобщо бе далеч от идеална. Ситуацията е една и съща за всички, но за мен се оказа по-сложна, отколкото очаквах.“