Начало Рали Буфие отново ще се състезава с Форд Фиеста RS WRC в Монте...

Буфие отново ще се състезава с Форд Фиеста RS WRC в Монте Карло

27
0

Бриан Буфие отново ще се състезава с Форд Фиеста RS WRC в рали Монте Карло.

Френският пилот ще е зад волана на подготвен от М-Спорт автомобил, както бе и в началото на сезон 2014 г. Тогава той постигна страхотно класиране и се нареди втори, зад Себастиен Ожие (Фолксваген). Буфие дори води – от третата до деветата отсечка, но се завъртя и загуби време.

– Монте Карло е потвърдено – с Фиеста WRC от М-Спорт. Много се радвам, че още веднъж ще участвам в тази изумителна надпревара. Ксавие (Пансери – навигаторът му – б.р.) тъкмо ще се е върнал от рали Дакар и ще е заедно с мен. Оцветяването на автомобила ще покажем, когато го довършим, но основата е доста подобна… Нямам търпение да видя всички по отсечките и Весела Коледа! – написа Буфие на страницата си във Фейсбук.

Французинът има победа в Монте Карло – от 2011 г., когато надпреварата бе част от вече несъществуващия шампионат Intercontinental Rally Challenge (IRC). През последния сезон той бе с непълна програма с тима на Хюндай, като участва в ралитата в Германия и Франция. За 2015-та обаче няма обявени планове освен Монте Карло.