Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Беше чудесно пак да се състезаваме с Ферари и Макларън, радват се...

Беше чудесно пак да се състезаваме с Ферари и Макларън, радват се в Лотус

88
0

Тимът на Лотус направи най-забележителното си състезание досега през сезона във Формула 1 по време на Гран при на САЩ. Пастор Малдонадо взе първи точки за годината, а съотборникът му Ромейн Грожан не влезе в топ 10 след инцидент.

– Беше чудесно пак да се състезаваме с Ферари и Макларън и да видим пилотите си в топ 10 – заяви директорът операции на пистата Алан Перман. – Ключът в Остин бяха гумите, тъй като износването бе различно в отделните моменти на състезанието. Ние изглежда се справихме добре с управлението им. Темпото ни бе добро, като вървяхме сравнително близо до Макларън и Торо Росо. Като цяло беше чудесна работа от всички в тима. В Бразилия ще сме със същите типове гуми, така че можем да се надяваме на още от същото.

Малдонадо отнесе две наказания по време на надпреварата. Едното бе особено екзотично – за превишаване на скоростта зад кола за сигурност на пистата. Венецуелецът все пак се класира девети и определено бе доволен:

– Беше страхотна битка от самото начало. Усещането бе великолепно, стратегията бе добра, а темпото на колата – изненадващо добро! Най-накрая бяхме напълно концентрирани, поддържахме чудесна скорост и се справихме с гумите. Губехме в нискоскоростните завои, но вървяхме наистина силно в средно- и високоскоростните криви в първи и трети сектор. Така наваксвахме изоставането в другите. Изпреварванията бяха предизвикателство, но самият факт, че имахме възможност да водим борба за позиция е прекрасен.

Грожан също каза, че състезанието е било истинско удоволствие за него. Към края и малко след финала обаче той бе ядосан на сънародника си от Торо Росо Жан-Ерик Верн, който го удари.

– Болидът ни бе много бърз със софт. Бях в състояние да следвам Ферари-тата. С по-твърдата смес бе малко трудно, но пак чудесно. Битката с Дженсън [Бътън] бе много, много близка, но истинско удоволствие. С Жан-Ерик не бе чак толкова забавно. Той счупи предното ми крило и пода, което направи карането след това особено трудно. Не бях никак доволен, тъй като инцидентът ми коства осмо място. Положителното е, че пак сме в точките благодарение на Пастор. Жалко само, че и аз не съм в топ 10 – обясни Грожан.