Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без последствия за Фетел след инцидента с Перес

Без последствия за Фетел след инцидента с Перес

31
0

Комисарите на ФИА няма да налагат наказание на Себастиян Фетел след удара му със Серхио Перес в края на втората свободна тренировка. Според тях нито един от двамата пилоти не носи пряка вина за инцидента. Така германският пилот на Ферари ще може да се концентрира върху програмата си за уикенда, който започна по желания от него начин. Германецът показа добро темпо в дълга серия от обиколки с меките гуми, въпреки че това на Хамилтън бе по-добро. Британският пилот на Мерцедес обаче използва нов комплект за разлика от Фетел.

„Имах малък проблем в бързата си обиколка, която ако се абстрахираме от него бе доста добра“, обясни Фетел грешката си в последния завой. Той обясни и проблемът със Серхио Перес. „Излязох от бокса и забелязах проблем. Натиснах спирачката, и почувствах удар. После колата не спираше така както трябва. Изглежда бях прекалено бърз и с този проблем не успях да спра в първия завой, което ми струваше предното крило.

За съжаление изгубихме известно време (Фетел има предвид загубата на мощност в първата част, като проблемът обаче явно бе отстранен без да се налага смяна на части или на цялата задвижваща система). Не се притеснявам, защото знаем какъв е проблемът и успяхме да го отстраним. През тази година вече направихме доста тестове и състезания без дефекти.

Най-важното е, че чувствам отлично колата. Базата ни е чудесна, като ще се опитаме да подобрим още представянето си. Победата винаги е възможна. Надяваме се на голяма крачка напред, но ще трябва да изчакаме, защото разликата ни с отбора пред нас не е толкова голяма. Трудно е да се каже, дали сега сме по-близо до тях. Изглежда така, като че всички са се приближили към тях.

Знаем, че Мерцедес могат да направят голям скок напред, защото едва в квалификацията те дават пълна мощност на задвижващите си системи. Колкото повече ги доближаваме, толкова по-добре. Още една крачка напред ще е голям успех за нас.“