Начало Рали Българи атакуват отново титлата в Гърция

Българи атакуват отново титлата в Гърция

47
0

В петък в Гърция стартира втория кръг на Източноевропейския шампионат Баха с над 60 участника от цяла Европа. През изминалата година отбора на Хюндай Рейснинг се класира втори, а впоследствие спечели и шампионската титла в тежка конкуренция от Италия, Гърция, Израел и Франция.

Във временното класиране след първия кръг на шампионата лидер е израелеца Раз Хейман, втори са отбора на Хюндай Офроуд Рейсинг, а трети е европейския шампион Николай Гочев.

В тазгодишното издание участват няколко фирмени отбора от Италия с участия в Дакар и световния шампионат и прототипа Хюндай Санта Фе ще трябва да се пребори в етапи с дължина над 800 км за три дни. Трасетата са в планинския район на Флорина и около Преспанските езера, като средната скорост се очаква да надмине 70 км/ч. В класа на UTV машините участие ще вземе и европейския шампион Николай Гочев,

който през изминалата година спечели в класа си и се класира трети в генералното класиране с джиповете. При джиповете ще стартира и един от доайените в офроуда в България Ивайло Върбанов с навигатор Георги Антов,

който в миналото издание пропусна подиума поради технически проблеми. Финала е в неделя в град Флорина в центъра на града пред многохилядна публика.