Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас под съмнение за Гран при на Австралия

Ботас под съмнение за Гран при на Австралия

35
0
Валтери Ботас

Участието на Валтери Ботас в Гран при на Австралия е под съмнение. Финландецът бе принуден да отиде в болница след квалификацията заради болки в гърба. Той се класира шести на стартовата решетка на Албърт парк.

Валтери почувствал болка по време на Q2, като все още не е ясно какъв точно е проблемът. След прегледите бе взето решение пилотът да се прибере в хотела си, където да почива. Утре сутринта той отново ще е при лекарите и едва след това ще бъде взето решение дали ще кара в първия кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1.

„Валтери почувствал болка при спиране в края на втората си серия в Q2. Ситуацията се влошила по време на Q3. Първо отиде до медицинския център, където го прегледаха. След това бе в болница за допълнителни проверки. Това е всичко, което знаем в момента. Утре ще има нова информация. Няма да остава в болницата през нощта. Ще го прегледат пак утре”, обясни оперативният шеф на Уилямс Роб Смедли.

Той каза, че решението дали Валтери ще се състезава ще бъде взето от докторите, а не от него: „Ботас трябва да получи грижи и лечение, утре да го прегледат отново и след това ще знаем какво ще стане. Мисля, че го е боляло страшно много по време на квалификацията, а успя да се доближи на три десети от секундата от групата в челото на двете Ферари-та и Фелипе [Маса]. Така че той свърши наистина добра работа.”

Самият Ботас заяви, че при тези обстоятелства е доволен от шестото си място: „Фелипе обаче доказа, че темпото ни е далеч по-добро. Но беше страхотно да започнем сезона и да има такава квалификация с много малки разлики. Автомобилът бе с чудесно поведение и през цялото време се борехме с Ферари. Започнах да усещам болка към края на Q2. С отбора решихме, че най-разумното нещо е да отида да ме прегледат в болница и да изчакаме диагнозата на лекарите.”