Начало Автомобили Брандът Genesis показа своя луксозен флагман – G90

Брандът Genesis показа своя луксозен флагман – G90

28
0

Hyundai Motor Company представи луксозния седан G90 с бранда Genesis. G90 ще се конкурира с най-добрите в сегмента на луксозните автомобили с технологични иновации от световна класа, изтънчена елегантност, удобство и динамични характеристики.

Създаден от новото подразделение за престижен дизайн, G90 олицетворява концепцията в дизайна за „атлетична елегантност“ на марката. Силуетът на G90 е едновременно мощен и изискан, от високия преден капак до щедрата колесна база, минимизирания надвес и изящните контури на багажния отсек. В купето елегантните материали и текстури от водещи автомобилни доставчици осигуряват ергономичност за пътниците, абсолютно удобство и луксозен комфорт.

В сърцето на G90 стои най-новото от технологичните иновации – GENESIS SMART SENSE, набор от технологии за активна безопасност на водача. Тези характеристики обхващат пълния спектър на безопасността, осигуряващи бдителност и съсредоточеност за водача и абсолютна безопасност за пътниците и дори за шофьорите около вас. Този набор от технологии включва системи като автоматично аварийно задействане на спирачките (Automatic Emergency Braking), индикатор за пешеходци (Pedestrian Detection), интелигентен круиз контрол (Smart Cruise Control), интелигентна индикация за „слепи петна“ (Smart Blind Spot Detection) и функция за предотвратяване напускането на лентата (Lane Keep Assist).

Автоматичното аварийно задействане на спирачките (AEB) на G90 използва технология за „фюжън“ на сензори за избягване на възможен сблъсък или намаляване на силата му. С тази система G90 задейства автоматично спирачките, когато разпознае, че друго превозно средство или пешеходец се приближава с опасна скорост. Системата използва предния радар на интелигентния круиз контрол и предната камера на функцията за предотвратяване напускането на лентата (LKA), за да осигури това допълнително ниво на безопасност.

След четири интензивни години на развойна дейност от екип от 800 души, G90 предлага най-оптимизираната за съответния клас система за заглушаване на шум, вибрации и сътресения (NVH). Всеки детайл от интериора е изработен, за да допълни ориентирания към човека подход при проектирането на автомобила.

Сериозният анализ на ергономията определя позиционирането на контролните уреди на шофьора и комфорта на пътниците, както и развлекателните функции, а ексклузивните материали са осигурени от най-добрите майстори в света. За оптимизиран комфорт, Genesis предлага 22 позиции за автоматична настройка на шофьорската седалка.

Динамиката на автомобила, включително комфортът при пътуване и поддържането на курса на движение, са оптимизирани чрез комбиниране на усъвършенствана система H-TRAC за задвижване на всички колела с първото приложение на окачване с адаптивен контрол (Adaptive Control Suspension) на Genesis.

Притежателите на G90 ще забележат от пръв поглед най-високите стандарти за усъвършенствана динамика. Тези характеристики са от огромно значение за бранда Genesis, като екипите за разработка провеждат строги експлоатационни тестове в Европейския технически център на компанията в Нюрбургринг в Германия и на пистите на Калифорнийския тест център в пустинята Мохаве. Независимо от високите спортни и динамични характеристики интериорът на G90 остава изключително елегантен. Опциите за двигател на G90 включват изцяло новия 3,3-литров двигател с директно впръскване и битурбо V6 или отличения с награди Tau – 5-литров V8 агрегат с директно впръскване за изключителна мощ.

Освен в Съединените щати G90 ще се предлага и на други пазари, включително Китай, Русия и държави от Близкия изток. През следващите пет години е планирано пускането на още пет нови модела Genesis.