Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Искаме до края на сезона да сме конкурентоспособни

Булие: Искаме до края на сезона да сме конкурентоспособни

85
0

Целта на Макларън е да постигне конкурентоспособност до края на сезон 2015 г., заяви рейсинг директорът на екипа Ерик Булие.

Най-добрият резултат на тима от Уокинг в надпреварите досега е, че и двата болида завършиха в третия кръг в Китай. В Австралия Кевин Магнусен, който замести Фернандо Алонсо, не стигна дори до грида. В Малайзия и испанецът, и Дженсън Бътън отпаднаха. За Китай представянето в петъчните тренировки бе дотолкова стабилно, че дори се появи надежда състезателите за първи път да прескочат първия квалификационен сегмент, което обаче не се осъществи.

Булие отбеляза, че разликите между колите в средата на колоната не са твърде високи.

„Ние напредваме с горе-долу половин секунда на старт. Така че в един състезателен уикенд може да отидем в средата или дори в челото на тази група екипи. Не знам (дали ще стане), твърде рано е. Всички искат да кажа кога ще спечелим състезание, а аз нямам представа, съжалявам! Искаме до края на сезона да сме конкурентоспособни. Това ще означава доказване потенциала и на автомобилите, и на двигателя, и на организацията”, обясни французинът.

Той допълни, че финиширането и на двете коли в Китай е изиграло мотивираща роля за целия тим. Булие отново каза, че тимът изпитва разочарование заради това, че не е в желаната позиция, но поне издръжливостта и липсата на проблеми на пистата в Шанхай миналата неделя са добър показател.

„Това е нещо ново за нас, добро постижение за Хонда”, продължи рейсинг директорът на Макларън. „Сега можем да продължим напред, тъй като знаем, че в задвижващата система има още потенциал, преди да преминем към следващите новости. В един идеален свят щеше да е перфектно, ако бяхме отишли в Австралия и бяхме тръгнали да се борим за полпозишън, дори моторът да гръмне на първия завой! Но не можехме да го сторим. След проблемите по време на тестовете през зимата е очевидно, че не бяхме сигурни в издръжливостта, така че трябваше да работим конструктивно и в определени начинания да сме консервативни.”

Булие не е сигурен, че Макларън ще има отново напредък от половин секунда в Бахрейн, тъй като четвъртият кръг от световния шампионат е веднага след състезанието в Китай. Категоричен е обаче, че развитието трябва да продължи.