Начало Автомобили Бензиновият двигател Ingenium на Jaguar Land Rover сред 10-те най-добри в света

Бензиновият двигател Ingenium на Jaguar Land Rover сред 10-те най-добри в света

93
0

2,0-литровият, четирицилиндров бензинов двигател Ingenium на Jaguar Land Rover с  турбокомпресор и 250 к.с. е признат за един от 10-те най-добри двигателя за 2018 г. от WardsAuto. За тази година общо 32 нови или значително подобрени силови агрегата от редица автомобилни производители бяха тествани от редакторите на WardsAuto в реални условия на шофиране на пътя.

10-те най-добри двигателя за тази година бяха избрани на базата на редица тестови критерии, включително, но не само, максимална мощност, икономия на гориво, звукови характеристики и нови технологии.

Изцяло алуминиевият двулитров, четирицилиндров бензинов двигател Ingenium с турбокомпресор предоставя динамика, икономичност и финес без компромис. Първият компактен SUV на Jaguar, E-PACE, е най-новият модел, оборудван със силовия агрегат Ingenium с 250 к.с.; ускорявайки от 0 до 100 км/ч за едва 6,6 секунди и осигурявайки разход на гориво от 7,7 л/100 км.

Ник Роджърс, Изпълнителен директор – Продуктов инженеринг, каза: „Да бъдеш признат от WardsAuto за създаването на един от най-добрите двигатели за 2018 г. е истинска чест. Нашето семейство от 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели Ingenium с ниски емисии е едно от най-екологичните в света, подкрепяйки ангажимента ни да намалим вредните емисии от автомобилите и да подобрим икономията на гориво.

Конструирани да предоставят най-добрата динамика на задвижване във всякакви условия, двигателите Ingenium притежават усъвършенствана технология за напълно променлив ход на клапаните в съчетание с турбокомпресор с ниско триене за подобрени реакции и максимална икономия на гориво.“

Технологията на двигателите Ingenium бе представена за първи път през 2015 г. с 2,0-литровия, четирицилиндров дизелов двигател. Той бе последван от усъвършенстваните бензинови двигатели, чието производство започна през април 2017 г.

Достъпен за по-голямата част от гамата на Jaguar Land Rover, 2,0-литровият, четирицилиндров бензинов двигател Ingenium с турбокомпресор е наличен във версия с 250 к.с. и с 300 к.с. Освен в E-PACE, двигателите бяха добре приети в автомобили от Jaguar XE до Jaguar F-TYPE и от Land Rover Discovery Sport до най-новите Plug-in хибридни електрически автомобили Range Rover и Range Rover Sport.

В основата на стратегията на компанията за ниски емисии, двигателите от семейството на Ingenium се произвеждат в струващия 1 милиард британски лири Център за производство на двигатели на Jaguar Land Rover в Улвърхамптън. От юли 2017 г. 2,0-литровият, четирицилиндров бензинов двигател Ingenium се произвежда и в китайския завод за двигатели на компанията за автомобили Chery Jaguar Land Rover, продавани в Китай.

Проектирани, конструирани и произвеждани от Jaguar Land Rover, двигателите използват дизайн с високо съдържание на алуминий и ниско триене, който осигурява отлични термичникачества и олекотена конструкция, подобрявайки икономичността и динамиката на автомобила в сравнение с традиционните стоманени дизайни.

От 2020 г. всеки нов автомобил на Jaguar Land Rover ще има опция за електрификация и ние ще продължаваме да инвестираме значително в ултра екологични бензинови и дизелови двигатели.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter