Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Безкомпромисното отношение на Лауда дразнело борда на Мерцедес

Безкомпромисното отношение на Лауда дразнело борда на Мерцедес

30
0
Ники Лауда

Безкомпромисното отношение на Ники Лауда от време на време дразнело борда на директорите на Мерцедес, призна трикратният световен шампион във Формула 1. Той обаче бил най-добрата връзка между пилотите Люис Хамилтън и Нико Розберг и мениджмънта на тима.

– Понякога управляващите се дразнят от мен, защото им казвам какво ще стане – обясни Лауда пред списанието на ФИА Ауто. – На една среща на борда в Щутгарт присъстваха всички шефове и аз заявих: „Ще се ударят”. „Как може да говориш така?”, попитаха те. „Защото знам.” Пилотите са наясно, че ги защитавам. Аз съм единственият, който говори техния език, а едновременно съм като тях и съм част от мениджмънта. Така че имаме чудесни отношения. Много им е трудно да ме убедят в нещо, ако смятам, че не са прави.

Лауда е председател на борда на Мерцедес F1, като участва във взимането на решения заедно с Тото Волф и Пади Лоу. Той е категоричен също така, че ситуацията в Гран при на Белгия – когато Розберг и Хамилтън се удариха във втората обиколка – е била единственият случай, в който е имало нужда от намеса на мениджмънта:

– Имахме само една сериозна дискусия за тези неща – на Спа. Никъде другаде нямаше проблем, така че между двамата наистина цареше мир, нямаше сблъсъци. Бяха спокойни по време но срещите, знаеха какво правят. Знаят отговорността си към Мерцедес и искат да са първи и втори. Това е отборната заповед. А когато единият печели състезанието, за другия остава да е втори.