Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бордът на директорите на Макларън се събира в четвъртък

Бордът на директорите на Макларън се събира в четвъртък

38
0

Бордът на директорите на Макларън се събира в четвъртък, като се очаква тогава най-после да бъде взето решение кои ще са пилотите на отбора за сезон 2015 г. във Формула 1. Дженсън Бътън и Кевин Магнусен не знаят дали ще бъдат освободени, като се смята, че най-вероятно един от тях ще остане като съотборник на Фернандо Алонсо.

Тимът от Уокинг отложи оповестяването на състезателите си за догодина с обосновката, че не бива да се пречи на екипа в последния състезателен уикенд за сезона. Главният изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис заяви в Абу Даби, че мнозина разбираемо смятат отношението към Бътън и Магнусен за нечестно, но те двамата имали договори до края на годината.

– Не съм взел решение, а и крайното такова не зависи само от мен – продължи Денис. – Всяко решение трябва да бъде подкрепено от акционерите и от борда. Разбираемо е, че търсим двама души, а изборът е по-широк от само Кевин и Дженсън. Но каквото и да е решението, то няма да бъде взето дотогава.

Междувременно Люис Хамилтън, който заяви, че бившият му съотборник Бътън би бил ценна придобивка за всеки тим, каза, че Алонсо си е взел поуки от случилото се през 2007 г.

– Желая му всичко най-добро – заяви англичанинът по адрес на Алонсо. – Интересно решение е взел. Това ще е ново изживяване за тях. Фернандо израсна невероятно много през годините – и като пилот, и като зрялост. Определено ще се справи по-добре, като се има предвид предишният му опит с Рон. Може би няма да се озове в толкова сложна ситуация.

Люис коментира също така, че присъединяването на Себастиан Фетел към Ферари е страхотно за четирикратния световен шампион:

– За повечето пилоти е мечта да карат за Ферари. Той спечели четири титли и това е нова глава за него.