Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни: Мерцедес имаше повече информация за задвижващите системи

Бърни: Мерцедес имаше повече информация за задвижващите системи

32
0
Бърни Екълстоун,Ники Лауда,Хелмут Марко

Бърни Екълстоун заяви, че тимът на Мерцедес е имал повече информация за задвижващите системи в периода на подготовка на новите агрегати.

„Те знаеха повече за (предложената) задвижваща система, защото хората на Мерцедес бяха в близък контакт с ФИА при определянето на концепцията на тези двигатели. Ето защо имаха толкова силен старт през миналата година и сега поддържат аванса си”, каза Екълстоун, цитиран от италианския телевизионен канал Скай Спорт 24.

Управляващият търговските права на Формула 1 изрази подкрепа за мнението на шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер, че „може би ФИА трябва да прегледа какво е положението”. След коментара и на съветника на тима от Милтън Кийнс Хелмут Марко, че австрийската компания може да напусне спорта, Екълстоун заяви, че „те (Ред Бул) са абсолютно, 100% прави. Това, което трябваше да сторим, бе да замразим двигателя на Мерцедес и да оставим останалите да вършат каквото пожелаят, за да ги настигнат. Необходимо е да подкрепим ФИА да направи промени.”

Ситуацията ескалира от неделя насам, когато след финала на Гран при на Австралия Хорнер нападна остро доставчика на двигатели на Ред Бул Рено и каза, че е необходимо ФИА да изравни възможности.