Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас не очаква да може да се бори с Мерцедес въпреки подобренията

Ботас не очаква да може да се бори с Мерцедес въпреки подобренията

35
0

Валтери Ботас призна, че всъщност не очаква тимът му Уилямс да е в състояние да се бори с лидерите от Мерцедес, както преди година на Ред Бул Ринг.

„Истината е, че тази година те всъщност са доста по-далеч пред нас, отколкото миналия сезон“, каза Валтери в препълнения моторхоум на тима си днес на пистата в Австрия и разсея и минималните очаквания, че Уилямс отново може да се опита да спори със Сребърните стрели на трасето в Алпите.

„Всъщност ние по-скоро се надяваме и вярваме, че можем да скъсим дистанцията до Ферари“, каза още финландецът, който бе категоричен още, че дори и с новия пакет, който ще изпитва тимът от утре, общата картина едва ли ще е много различна.

„Вярваме, че сме направили и ще направим крачка напред“, продължи Ботас. „Цифрите от изпитанията на новите детайли изглеждат много добри, но винаги се нуждаете от потвърждение на пистата. Досега 90% от детайлите, които сме добавяли в колата са работели както очакваме и дано това да продължи и до края на сезона.“

Ботас обясни още, че наистина Уилямс тази година има по-сериозни проблеми в бавните завои, но за негова радост, те не са така много в Австрия, а и има доста бързи криви, на които колата е добра. Според него тактиката на Уилямс в неделното състезание може този път да окаже позитивно влияние върху резултата, след като миналата година била много консервативна.