Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън е оптимист за развитието на Макларън MP4-30

Бътън е оптимист за развитието на Макларън MP4-30

34
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън заяви, че е оптимист за развитието на Макларън MP4-30. Той повтори думите на Рон Денис от тестовете, че на тима от Уокинг е нужно само търпение, тъй като потенциалът на болида е добър.

„Вълнувам се, че се връщам в Мелбърн. След толкова добри и лоши моменти през 2014 г. чувствам, че предизвикателството през 2015-та ще представлява напълно нова глава в кариерата ми и съм готов за нея. Обичам Мелбърн – фантастичен град със страхотни хора и невероятна атмосфера.

Познаваме града и пистата добре, но не е съвсем ясно как ще се справим с MP4-30. Макларън-Хонда работи невероятно упорито през зимата и въпреки че ни се искаше да направим повече обиколки в Херес и Барселона, в края на тестовете определено имаше разлика в колата в сравнение с началото на тренировките. Виждаме прогрес, независимо от някои трудни дни по време на изпитанията. Болидът е солидна платформа и това ме кара да съм оптимист, че ще се справим. Просто ни е нужно търпение”, обясни англичанинът.

Според световния шампион за 2009 г. отборите все още не са наясно какво е представянето им спрямо съперниците и това прави първия кръг от шампионата толкова вълнуващ.

Кевин Магнусен ще зад волана на втория Макларън на Албърт парк, след като Фернандо Алонсо бе посъветван от лекарите да не кара в Австралия заради катастрофата си от 22 февруари.

„Причината, поради която съм в Австралия, е необичайна, но трябва да свърша възможно най-добра работа за екипа, докато Фернандо е извън кокпита. Точно това и ще направя”, заяви Магнусен. „Фантастично е да съм пак в Мелбърн, особено при разкошните ми спомени за подиума от миналата година. Усещането в MP4-30 като цяло бе много положително и със сигурност различно в сравнение с миналогодишната кола – в положителен смисъл. Не очакваме, разбира се, да спечелим тук, но аз съм концентриран върху настройването на автомобила за състезателни условия и напредъка ни. Ще се трудя упорито заедно с инженерите, за да им дам колкото се може повече информация.”

Кевин обясни, че се е подготвял през зимата, макар да не е очаквал да се състезава в Австралия.

Фернандо Алонсо повтори още веднъж колко е разочарован, че ще отсъства от Австралия, но разбира препоръките на лекарите. „Вече тренирам и се подготвям за първото си състезание с MP4-30”, продължи двукратният световен шампион. „Бих искал да благодаря на всички за милите пожелания и подкрепата и ще дам всичко от себе си, за да се върна в кокпита в Малайзия. Желая на Кевин всичко най-хубаво в Австралия – знам, че колата е в сигурни ръце!”