Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бихме повторили стратегията в Малайзия, каза Розберг

Бихме повторили стратегията в Малайзия, каза Розберг

35
0

Нико Розберг бе категоричен, че тимът на Мерцедес не е направил стратегическа грешка по време на Гран при на Малайзия, която екипът загуби от Ферари и подчерта, че ако състезанието бе утре, то екипът пак би направил същия избор.

„Загубата наистина бе шок“, каза германецът, „но истината е, че нашите калкулации не показваха по-добър вариант. Убеден съм, че екипът прави всичко възможно, за да спечелим състезанието и това бе правилният път. Дали можеше да разделим стратегията и това да помогне? Едва ли, защото миналата година направихме това в Унгария и резултатът бе същият.”

Нико отбеляза, че в условията на Сепанг Ферари се справи блестящо, но от гледна точка на шампионата за него победата на Себастиан Фетел може и да е добра новина.

„Да, вярно е, че разликата от първо до второ място е 7 точки, а между второ и трето – 3”, усмихна се леко той и отбеляза, че колкото и да е странно, за него началото на сезона е разочароващо, въпреки че наглед второ и трето място са добри резултати. „Изоставам все пак само с 10 точки, а сезонът ще е много дълъг и много неща могат да се случат, като най-важното е постоянството”, каза още Розберг и отбеляза, че в Китай картината може да е съвсем различна от Малайзия.

„Тази писта е много различна от тези, на които се състезавахме от началото на сезона и е много различна от тези, които идват след нея. За разлика от Сепанг тук предните гуми са подложени на огромно натоварване и трябва да се пазат максимално и тяхното използване ще определи успеха.”

Люис Хамилтън също отбеляза, че според него стратегията в Малайзия не е била погрешна, но подчерта, че загубата на една тренировка не е позволила изпитването и на други настройки на колата му, които биха могли да дадат по-добър резултат в работата с гумите.

Нико пък отказа да коментира новата прическа на съотборника си, като каза, че е важно да на самия Люис му харесва и че той имал други разбирания за мода. Почти спокойно прие и въпрос какво мисли за новия договор на англичанина с тима, който още се бави и силно вълнува част от колегите. Розберг заяви, че няма отношение към тези преговори, но бе попитан дали ще е все така спокоен, ако Хамилтън поиска статут на първи пилот.

„Това не би могло да се случи при положение, че в моя договор трябва да има клауза за равен статут”, каза Нико. На уточняващото питане дали е сигурен, че има такава точка, се засмя, че всъщност било минало много време, откакто е подписал договора си.