Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Няма драма в Макларън

Булие: Няма драма в Макларън

43
0

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че в екипа му няма драма въпреки техническите проблеми в първия ден от вторите тестове на тимовете от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона.

По време на сесията Щофел Вандоорн преживя 3 проблема. В първите 2 случая той остана без мощност заради батерията, като вторият предизвика червен флаг и спиране на сесията. Следобед хидравличен проблем попречи на белгиеца да изпълни заплануваната програма.

В крайна сметка белгиецът записа само 38 обиколки за деня и остана предпоследен в подреждането, но Булие обясни, че проблемите не са такива, каквито в екипа са имали с предишния доставчик на мотори Хонда.

„Абсолютно няма драма, заяви Булие пред Sky Sports. – Това е просто тест. Натискаме колата на лимита и правим опити при различни условия и настройки. Понякога това работи, понякога не.

Колите са сложни и когато трябва да смениш нещо в сърцето на автомобила, отнема повече време спрямо преди когато нещата бяха по-прости. Има важни части за изпробване и по-малко важни такива.“