Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бяхме по-бързи от Ред Бул, но в Унгария това не е достатъчно,...

Бяхме по-бързи от Ред Бул, но в Унгария това не е достатъчно, заяви Фетел

47
0

Ферари бе по-бързият екип в сравнение с Ред Бул, въпреки крайния резултат в Гран при на Унгария, смята Себастиан Фетел.

Немският пилот на Скудерията завърши четвърти, след като в голяма част от надпреварата бе зад Даниел Рикиардо. Съотборникът му Кими Райконен пък не успя да изпревари Макс Верстапен и двамата финишираха съответно пети и шести. Въпреки това Фетел е на мнение, че скоростта на Ферари е била по-добра, макар съперниците от Милтън Кийнс да взимат повече точки от неговия тим във всеки старт от Гран при на Европа насам

„Мисля, че бяхме много по-бързи. Знаем обаче, че в Унгария е необходимо да си не само по-бърз. Според мен (предимството ни) бе между половин и една секунда накрая, но не бе достатъчно за изпреварване. Разполагахме с по-свежи гуми, но на това трасе задминаванията са сложни. Имахме темпо, с което можехме да се качим на подиума, но бе ясно, че можеш да си сравнително агресивен, ако си отпред – Ред Бул бе в тази позиция и нямаше начин да ги изпреварим. В крайна сметка по-добрата скорост не доведе до задминаване на пистата. Според мен това показва, че ако се класираме по-напред в квалификациите, ще си улесним живота в състезанията”, обясни Фетел.

Себастиан освен това омаловажи избухванията си по време на състезанието, когато неколкократно бурно искаше на изостанали болиди да бъдат показвани сини знамена или съответните пилоти да реагират по-бързо и да го пропуснат: „В разгара на надпреварата винаги си мислиш, че губиш повече, отколкото колата пред теб и при преминаване през трафик. Честно казано, момчетата си свършиха много добре работата. Трудно е да си в подобна позиция.”