Начало Други Бътън потвърди участието си в Race of Champions

Бътън потвърди участието си в Race of Champions

23
0

Дженсън Бътън ще вземе участие в тазгодишното състезание на шампионите (Race of Champions – ROC), като за англичанинът това ще домашна надпревара в предпоследния уикенд на ноември на Олимпийския стадион в Лондон.

„Разбира се, че за мен е удоволствие да взема участие в подобна надпревара“, обяснява Бътън. „Там за пореден път имаш възможност да се видиш с много познати от Формула 1, но и от съвсем различни серии.“

Освен в индивидуалната надпревара Бътън ще вземе участие и в отборната, където заедно с Алекс Бънкомб ще образуват Първи отбор на Англия – Team England 1.

Пилотът на Макларън ще е само един от шестте активни състезатели от Формула 1, които ще участват в надпреварата. Себастиян Фетел (Ферари), Фелипе Маса (Уилямс), Даниел Рикиардо (Ред Бул), Ромен Грожан (Лотус) и Нико Хюлкенберг (Форс Индия) са останалите от Гран при, които ще се грижат за настроението на публиката. Други известни имена са Нелсън Пике (шампион във Формула Е и бивш пилот от Формула 1) и Хорхе Лоренцо (MotoGP), които ще вземат участие в събитието, което ще се проведе на 21-22 ноември.