Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Слуховете за преминаването ми във Ферари ми навредиха

Ботас: Слуховете за преминаването ми във Ферари ми навредиха

59
0

Обявяването на Кими Райконен за пилот на Ферари през 2016 г. със сигурност има сериозни последствия на трансферния пазар. Спряганият за негов заместник Валтери Ботас едва ли е доволен, че този анонс излезе преди той да поднови договора си с Уилямс, защото сега той е в по-неизгодна ситуация и едва ли ще може да получи много по-добри условия.

Той изглежда доста разочарован преди началото на уикенда в Белгия и определя спекулациите от последните два месеца като напълно ненужни.

„Подобни слухове не бяха необходими, защото голяма част от тях нямаха нищо общо с истината“, заяви Ботас днес на пистата. „Появиха се информации и се писа, че съм имал предварителен договор. Нищо от това обаче не бе вярно.

Това със сигурност навреди на моята връзка с отбора. Тези слухове не бяха честни и спрямо Кими и Ферари.“

Ботас отрече да е разговарял с някого от Ферари за преминаването си при италианците. На въпроса дали неговият мениджър Дидие Котон е преговарял със Скудерията, той отговори:

„Няма да потвърдя или да отрека, че моят мениджър е говорил с тях. Попитайте тях.“

Наскоро обаче Клер Уилямс индиректно потвърди преговорите, като от изказваният ѝ може да се заключи, че повод за разрива между двете страни е станала сумата, която Уилямс са поискали от Ферари за финландския пилот, чийто договор с екипа на сър Франк изтича в края на 2016 г.

„Разбира се винаги се оглеждаш и искаш да видиш какво е възможно, но те взеха своето решение и сега ситуацията е ясна за всички“, обясни Ботас без да крие, че преминаване във Ферари го съблазнява. „От сега разбира се за всички ще е по-лесно, защото сега всички знаят малко или много какво може да се случи.“

Така бъдещето на Ботас изглежда ясно, въпреки че той не потвърждава нищо.

„Продължаваме да говорим за следващата година, но все още няма нищо сигурно“, продължава финландецът. „Аз разбира се се надявам на една още по-бърза кола, но смятам, че мога да я получа и тук в Уилямс, ако остана.“