Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биографията на Шуми излиза на български

Биографията на Шуми излиза на български

51
0

Биографична книга за живота на Михаел Шумахер излиза на български и ще бъде представена в края на седмицата. Книгата е подготвена от издателство Сиела в обем от 260 страници, с размери 70/100/16 мм. Автор на книгата е известната в падока на Формула 1 немска журналистка Карин Щрум, която е автор още на биографични книги за Аертон Сена и Себастиан Фетел.

Преводач е Петър Георгиев, а цената на книгата е 14,90 лв.

Книгата разкрива животът на седемкратният световен шампион във Формула 1 не само на пистата, но и като любящ съпруг и баща. Той се грижи семейството му да е винаги встрани от светлината на прожекторите, а домът му е забранена за журналисти територия.

Карин Щурм е от малцината, които познават отблизо Шуми от самото начало на неговата кариера. Появата му е точно това, от което Формула 1 има нужда – арогантен младок, който не се дава на големите имена, а защитава със зъби и нокти всяка извоювана позиция.

Щурм проследява в детайли живота и кариерата му, дава думата и на негови приятели и колеги – хората, които следят с тревога новините след трагичното падане при каране на ски в края на 2013 г. Ирония на съдбата или инцидент, който е можел да бъде избегнат – подробно са проследени  хронологията на събитията, усилията на лекарите, слуховете, възможните сценарии за бъдещето на Шумахер. 

Книгата може да намерите във всички големи вериги книжарници, бензиностанциите, както и онлайн на сайта на издателство Сиела

За приятелите на сп. ClubS1 организиираме специална игра във фейсбук страницата ни. В пет последователни седмици ще изтеглим по щастливец, който ще получи по един екземпляр на книгата.